Broskyňový koláč
Potrebujeme:
- 160 g masla
- 300 g hladkej múky
- 90 g trstinového cukru
- 3 PL studenej vody
Na plnku:
- 220 g trstinového cukru
- 250 g mascarpone
- 4 broskyne
- 2 vajcia
- 2 PL hladkej múky
Postup: Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme do chladu. Z dvoch tretín cesta vyvaľkáme placku, ktorou vyložíme okrúhlu formu a zo zvyšku vytvoríme vyšší okraj koláča. Stred cesta vysypememe suchou fazuľou, aby sa cesto pri pečení nevydulo. Pečieme 15 min. pri 180 °C. Zmiešame mascarpone s cukrom, múkou a vajcami. Ošúpané broskyne nakrájame na mesiačiky. Z predpečeného koláča odstránime fazuľu, nalejeme na korpus plnku a rozložíme na ňu broskyne. Dopekáme asi 40 minút.
[ad][/ad]