Bryndzová polievka s mrveničkou
Potrebujeme: 1/4 kg bryndze 125 g masla 1 kg zemiaky 4 veľké cibule 300 g múka polohrubá 1 vajce soľ mleté čierne korenie petržlenová vňať cibuľová pažítka [ad][/ad] Postup: V 2 l vody uvaríme za 20 min.
Potrebujeme:
- 1/4 kg bryndze
- 125 g masla
- 1 kg zemiaky
- 4 veľké cibule
- 300 g múka polohrubá
- 1 vajce
- soľ
- mleté čierne korenie
- petržlenová vňať
- cibuľová pažítka
Postup:
V 2 l vody uvaríme za 20 min. cibule. Pridáme zemiaky pokrájané na kocky. Z múky vajca a štipky soli urobíme hustejšie cesto, ktoré postrúhame do základu polievky. Potom pridáme bryndzu. Medzitým krátko osmažíme na masle nasekanú petržlenovú vňať s cibuľovou pažítkou, pridáme korenie a vlejeme do polievky.