Cestoviny s tuniakom
Potrebujeme:
- 1 balíček cestovín
- 2 konzervy tuniaka vo vlastnej šťave
- 150 g plesňového syra
- 1 cibuľu
- paradajky z konzervy
- zelené olivy
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej
- bazalka
- 1 téglik smotany na varenie
Postup:
Na panvici speníme cibuľu, pridáme tuniaky, olivy a paradajky. Osolíme, okoreníme a posypeme troškou bazalky. Pridáme syr a počkáme, kým sa roztopí (trocha odložíme na posypanie). Vtedy je omáčka hotová a môžeme do nej primiešať smotanu. Cestoviny uvaríme naskus. Zmiešame s hotovou zmesou. Vložíme ich do zapekacej misky a posypeme zvyšným syrom. Pečieme v rúre pri teplote 180 – 200 °C asi 15 minút.
[ad][/ad]