Chlieb ako od babičky pečie pekáreň Klas!
Prvé kváskové chlebíky z pekárne Klas už sú na svete! Vyspovedali sme pekára Michala Piska, ktorý svoje remeslo robí už 25 rokov. Najviac sa teší tomu, že sú bez éčok a podľa tradičnej receptúry. Ani on sám im nevie odolať a vraví, že chutia ako od babičky.
Sieť potravín Klas prišla tento mesiac s úžasnou novinkou.
Pečie sa priamo vnútri predajne Cottbus
V pekárni Klas pečú svoj vlastný, ručne miesený kváskový chlebík.
Pekár Michal Pisko nám prezradil, že len samotné cesto kysne 24 hodín. „Som veľmi rád, že sa držíme tradičnej receptúry. Piecť takýto produkt je pre pekára potešením a veľkou hodnotou,“ povedal.
Prezradí recept?
Vraví, že podobný piekla ešte jeho babička. „Múku používame zásadne slovenskú, kvások vyrábame sami, ale nemôžem vám všetko prezradiť. Je to predsa náš tradičný recept,“ smeje sa.
Pečú aj iné dobroty. „Maslové croissanty, čokoládové koláčiky a podľa tradičnej receptúry aj škvarkové pagáče. Ide o ručnú výrobu, žiadnu strojovú. Je to síce prácne, ale chutnejšie.“
Každý jeden výrobok tak vzniká pod samotnými rukami pekára a jeho spolupracovníkov. Zatiaľ sa pečú len v Cottbuse, ale v priebehu novembra ich vždy čerstvé nájdete aj v ostatných predajniach.
V ponuke budú mať pšenično-ražný a pre milovníkov hutnejších chlebíkov bude aj variant s pridaním zemiakov a vyšším podielom ražnej múky.
• obsahuje čistý VLASTNÝ kvások bez droždia, ktorý NENAFUKUJE
• vydrží až 5 dní
• zreje a kysne až 24 hodín
• vyrobený ručne s láskou
• úplne bez éčok
• podľa tradičnej receptúry
Foto: Veronika Janušková