Chrumkavé stehná
Potrebujeme:
- 4 kuracie stehná
- 1 kg zemiakov
- 1 téglik sladkej smotany
- 200 g strúhaného syra
- 3 PL hladkej múky
- 1 PL mletej červenej papriky
- 1 PL vegety
- 1 PL korenia na kura
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
Postup: Kuracie stehná rozpolíme. Na spodok pekáča poukladáme zemiaky, ktoré osolíme. Kto nemá rád kožu z kuraťa, môže ju stiahnuť a podložiť pod zemiaky. V miske zmiešame múku, vegetu, soľ, korenie, cesnak, korenie na kura. Stehná v zmesi poobaľujeme a poukladáme na zemiaky. Podlejeme smotanou, prikryjeme alobalom a dáme piecť pri teplote 200 °C asi hodinu. Po hodine kura otvoríme, posypeme syrom a dáme na 15 minút zapiecť.
[ad][/ad]