Postup: Do misy preosejte múku, primiešajte soľ, rozdrobené droždie, cukor a zalejte trochou vlažného mlieka. Pridajte vajce vyšľahané vo zvyšku mlieka, olej a vypracujte cesto. Prikryte ho a nechajte vykysnúť. Na panvici opečte slaninu nakrájanú na rezančeky. Pridajte na kolieska nakrájanú cibuľu, ktorú podľa chuti osoľte a posypte mletým čiernym korením a poduste. Vykysnuté cesto preložte na plech (30 x 40 cm) vymastený olejom. Rovnomerne naň rozotrite pripravenú plnku. Posypte nastrúhaným tvrdým syrom a zalejte mliekom s vyšľahaným vajíčkom. Pečte 25 min. pri teplote 200 °C.
Potrebujeme na cesto:
- 400 g polohrubej múky
- 1 kávová lyžička soli
- 20 g droždia
- 1 kávová lyžička kryštálového cukru
- 250 ml mlieka
- 1 vajce
- 2 polievkové lyžice oleja
Na plnku:
- 200 g slaniny
- 5 cibúľ
- 1 vajce
- 1 dl mlieka
- strúhaný syr
- soľ
- mleté čierne korenie
Foto: shutterstock