Gemerské guľky
Potrebujeme:
- 800 g zemiakov uvarených v šupke
- 150 g hrubej krupice
- 200 g hrubej múky
- 1 vajce
- 200 g údeného mäsa
- 1 cibuľu
- strúhanku
- soľ, olej
Postup: Uvarené zemiaky prelisujeme. Pridáme múku, krupicu, vajíčko, soľ a vypracujeme cesto. Na rozpálenom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na drobno nakrájané mäso a spolu opečieme. Po vychladnutí podľa chuti dosolíme a pridáme toľko strúhanky, aby sa táto mäsová náplň spojila. Z cesta vytvarujeme štvorce, ktoré naplníme mäsovou plnkou a tvarujeme guľky. Varíme v slanej vode asi 15 minút. Podávame s opraženou cibuľou a dusenou kyslou kapustou.
[ad2][/ad2]