Hovädzie na divoko
Potrebujeme:
- 600 g hovädzieho stehna
- soľ
- mleté nové korenie
- 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler)
- 1 cibuľa
- olej
- 100 g šampiňónov
- 1,5 dl smotany
- 1 PL lyžica hladkej múky
- cukor
- ocot
- zavárané brusnice
Postup:
Hovädzie stehno pokrájame na hrubšie rezne, mierne naklepeme, osolíme a okoreníme mletým novým korením. Na rozohriatom oleji rezne opražíme z oboch strán, pridáme očistenú postrúhanú (alebo nakrájanú na drobno) koreňovú zeleninu, podlejeme vodou a dusíme do polomäkka. Potom pridáme očistené a pokrájané šampiňóny, cibuľu a podľa potreby ešte podlejeme vodou a udusíme do mäkka. V smotane rozmiešame múku, vylejeme na mäso a za stáleho miešania krátko povaríme. Ochutíme cukrom a octom. Omáčku môžeme rozmixovať aj ponorným mixérom. Ako prílohu podávame napríklad zemiaky alebo ryžu či knedlík.
[ad][/ad]