Hroznová bublanina
Potrebujeme:
- 250 g masla
- 200 g práškového cukru
- 6 vajec
- 1 KL citrónovej šťavy
- 2 bal. vanilkového cukru
- 300 g polohrubej múky
- 3 KL kypriacieho prášku
- 600 g hrozna
- 2 KL hrubej múky
Postup:
Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom a so žĺtkami. Pridáme citrónovú šťavu, vanilínový cukor, polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom a do tuha vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech. Bobule hrozna umyjeme a osušíme. Väčšie bobule rozkrojíme na polovice a dáme do misky. Poprášime ich hrubou múkou, uložíme na cesto a vo vyhriatej rúre upečieme do zlatista.
PL=polievková lyžica, ČL=čajová lyžica

