Jablková jogurtová štrúdľa
Potrebujeme:
- 350 g hladkej múky
- 1 téglik bieleho jogurtu
- 200 g tuku (maslo, Hera)
- soľ
- strúhané jablká
- škoricu, cukor
- hrozienka, orechy
Postup: Z múky, jogurtu a tuku urobíme cesto, ktoré necháme aspoň pol hodiny odležať. Rozdelíme ho na tri časti, z každej vyvaľkáme obdĺžnik, naplníme nastrúhanými jablkami, posypeme cukrom, škoricou, hrozienkami, prípadne orechami. Zabalíme záviny a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C dozlatista. Po upečení pocukrujeme.
[ad2][/ad2]Odporúčané články

Napriek zníženej DPH ceny obedových menu v reštauráciách na Slovensku stúpajú. V niektorých prevádzkach sa cena za obed blíži až k hranici desiatich eur. Vývoj cien odhalil výrazné rozdiely medzi regiónmi.