Jablkový perník
Potrebujeme:
- 350 g polohrubej múky
- 250 ml mlieka
- 250 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 1 prášok do pečiva
- 2 KL perníkového korenia
- 2 PL kakaa
- 100 ml oleja
- 350 g jabĺk
Na polevu:
- 50 g masla
- 2 PL kakaa
- 2 PL rumu
- 150 g práškového cukru
Postup: Rozšľaháme vajíčka, kakao, cukor, olej, perníkové korenie a mlieko. Pridáme múku a prášok do pečiva a dobre premiešame. Jablká postrúhame na hrubšom strúhadle a primiešame do cesta, ktoré potom vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného hlbšieho plechu. Pečieme asi 30 minút pri 180 °C. Všetky prísady na polevu rozmiešame na miernom ohni dohladka a vylejeme na vychladnutý perník.
KL=kávová lyžička, PL=polievková lyžička
[ad2][/ad2]