Jahodové muffiny
Potrebujeme:
- štvrť hrnčeka hladkej múky
- polovicu hrnčeka kryštálového cukru
- 0,5 KL sódy bikarbóny
- 0,5 KL mletej škorice
- polovica hrnčeka jablkového kompótu
- 2 PL jablkovej šťavy z kompótu
- 1 vaječný bielok
- 200 g jahôd
- 50 g čokolády
PL = Polievková lyžica
KL = Kávová lyžička
Postup: Jablká z kompótu popučíme na kašu, prilejeme šťavu a pridáme cukor. Pridáme v miske rozmiešanú hladkú múku, sódu bikarbónu a škoricu. Zamiešame a vmiešame nakrájané jahody a na kocky nakrájanú čokoládu. Z bielka vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne pridáme do cesta. Plníme košíčky asi do troch štvrtín. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 30 minút.
[ad][/ad]