Kefírový koláčik
Potrebujeme: 150 ml oleja 5 PL medu 300 g hladkej múky 1 vajce 200 g cukru 2 KL sódy bikarbóny 500 ml jahodového kefírového mlieka pikao Postup: V jednej miske zmiešame tekuté ingrediencie, v druhej suché.
Potrebujeme:
- 150 ml oleja
- 5 PL medu
- 300 g hladkej múky
- 1 vajce
- 200 g cukru
- 2 KL sódy bikarbóny
- 500 ml jahodového kefírového mlieka
- pikao
Postup:
V jednej miske zmiešame tekuté ingrediencie, v druhej suché. Do tekutého základu za pomalého šľahania primiešame sypkú zmes a vymiešame polotuhé cesto. Rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný stredne veľký plech. Pečieme pri teplote 165 °C asi 45 – 50 minút. Ešte teplý koláč pokvapkáme cik-cak pikaom.
[ad][/ad]