Kitchen story: Najchutnejší piknik plný lásky
Predstavte si kuchyňu plnú lásky. Predstavte si príbeh dvoch ľudí, ktorých spoločnou vášňou je varenie. A predstavte si, že vás pozvú k sebe, navaria vám, prestrú stôl pod holým nebom a nechajú ochutnať z každého taniera, hrnca, misky či pohára. Marika a Jiří vedia, že nielen láska, ale aj priateľstvo prechádza žalúdkom…
„Len“ hobby
Manželia Mirka a Jiří varia, venujú sa food stylingu a fotografovaniu jedla na svoj blog iba v čase voľna. Obaja totiž pracujú na plný úväzok: Marika vo firme na topánky, kde dohliada na vzhľad predajní a Jiří pôsobí ako obchodný zástupca strojárenskej firmy. Manželmi sú už takmer dva roky a približne toľko píšu svoj blog Kitchen story, za ktorý získali v súťaži Foodblog roka 2015 ocenenie v kategórii food styling.
Nadšenie a bylinky
Mirka a Jiří k sebe domov pozývajú kamarátov a známych, pretože sa radi obklopujú dobrou spoločnosťou. „Bývame v novom byte s terasou a veľmi sa tešíme, že si s priateľmi môžeme posedieť práve tam,“ vravia svorne. Magazínu Evita ponúkli zopár vlastných tipov na letné posedenie a k nim jednu dôležitú radu: „V kuchyni by nikdy nemali chýbať čerstvé bylinky, ktoré krásne dochutia každý pokrm. A nezabudnite ani na nadšenie, lásku k jedlu a úsmev na tvári. S tými ide vždy všetko lepšie!“
Vyskúšajte recepty od Kitchen Story:
Šalát s roastbeefom s čučoriedkovo-balzamikovým dresingom
Na šalát potrebujeme:
- mix rôznych šalátových listov
- 8 plátkov roastbeefu
- červenú cibuľu
- čučoriedky
- píniové oriešky
Na dresing potrebujeme:
- ¼ šáky olivového oleja
- ½ šálky čučoriedok
- ¼ šálky balzamikového octu
- soľ, korenie
Postup: I keď to na prvý pohľad môže vyzerať nevšedne, sladká chuť čučoriedok s ľahko kyslastou chuťou balzamikového octu spolu krásne ladia. Dresing si môžeme pripraviť v mixéri alebo mažiari, v ktorom všetky ingrediencie rozmixujeme. Tak či onak – pripravte dresing bez väčších kúskov čučoriedok. Šalát namiešame z poľníčka, čerstvého špenátu a listov rukoly. Pridáme na tenké plátky nakrájanú červenú cibuľu, píniové oriešky (predtým ich opražíme). Všetko namiešame spolu s dresingom, aby sa dostal ku každému listu šalátu. Napokon pridáme kúsky mäsa.
Pavla Kubeldová, magazín Evita
Foto: Kitchen Story