Kokosové ježe
Potrebujeme:
- 100 g kryštálového cukru
- 100 ml vody, 6 vajec
- 250 g práškového cukru
- 300 g polohrubej múky
- 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- 50 g vlašských orechov
- kôru z 1 citróna
<style type=”text/css”>
</style>
[ad][/ad]
na polevu:
- 130 ml mlieka
- 350 g práškového cukru
- 35 g kakaa
- 250 g masla
- 250 g strúhaného kokosu
Postup:
Cukor skaramelizujeme, zalejeme vodou, necháme rozpustiť a vychladnúť. Vajíčka vymiešame s cukrom do peny. Pridáme karamelovú vodu, múku s práškom do pečiva, orechy a citrónovú kôru. Pečieme na plechu s papierom pri teplote 180 °C asi 25 minút. Zohrejeme mlieko, pridáme všetko na polevu. Miešame dohladka. Odstavíme a primiešame maslo. Upečené cesto nakrájame na kocky, ktoré máčame v poleve a obalíme v kokose.
[ad2][/ad2]