Králik na hubách
Potrebujeme: králika 2 cibule cesnak huby (najlepšie dubáky) údenú slaninu soľ, rascu, mleté čierne korenie [ad][/ad] Postup: Cibuľu nakrájame na mesiačiky a spolu s časťou dubákov položíme do pekáča.
Potrebujeme:
- králika
- 2 cibule
- cesnak
- huby (najlepšie dubáky)
- údenú slaninu
- soľ, rascu, mleté čierne korenie
Postup:
Cibuľu nakrájame na mesiačiky a spolu s časťou dubákov položíme do pekáča. Pridáme 3-4 strúčiky cesnaku. Králika naporcujeme, preložíme obyčajnou údenou slaninkou, osolíme, posypeme rascou a uložíme na vrstvu dubákov. Pokvapkáme olejom, podlejeme vodou (takmer zalejeme) a dáme do vyhriatej rúry dusiť na 200 °C asi na 60 – 80 minút. Keď je mäso upečené, pridáme odložené dubáky a ešte chvíľu dopečieme.