Kurací guláš s cícerom
Potrebujeme:
- 600 g kuracích pŕs
- konzervu cíceru
- lečo
- 500 ml kuracieho vývaru
- olivový oleja
- cibuľu
- sladkú červenú papriku, soľ
Na marinádu:
- fenikel, kurkumu
- mleté čierne korenie
- čili
- soľ
- mletý koriander
- cesnak
- červené víno
Postup:
Na suchej panvici osmažíme korenie na marinádu. Pridáme cesnak, prilejeme červené víno, povaríme 3 min. Všetko rozmixujeme na hladkú kašu, do ktorej nakrájame mäso. Marinujeme minimálne 15 min. v chladničke. Medzitým osmažíme nakrájanú cibuľu, na ktorej opražíme mäso, pridáme lečo. Do zapekacej misy vložíme cícer, zalejeme mäsovou zmesou a vývarom. Pečieme prikryté pri teplote 220 °C 30 min.
[ad][/ad]