Kuracie prsia na hubách
Potrebujeme:
- 4 kuracie prsia
- 100 g čerstvých alebo sušených húb (môžu byť aj šampiňóny)
- 2 stredne veľké cibule
- 4 plátky hydinovej šunky
- 4 plátky tvrdého syra
- 200 ml šľahačkovej smotany
- pár kvapiek oleja
- podľa chuti soľ a čierne korenie
- 1 PL masla
Postup: Plátky kuracích pŕs opečte z oboch strán na kvapke oleja a odložte ich na teplé miesto. Na tej istej panvici roztopte lyžicu masla a opražte nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita, k cibuľke pridajte nakrájané huby (alebo vopred namočené a dobre vyžmýkané sušené huby) a krátko poduste. Túto zmes preložte do zapekacej misy a navrch poukladajte plátky opečených kuracích pŕs. Na každý plátok mäsa položte plátok šunky a plátok syra, zalejte šľahačkovou smotanou a dajte zapiecť na 35 minút na 200 °C. Podávajte s ryžou a opekanými zemiakmi.
[ad2][/ad2]