Kurča po taliansky
Potrebujeme:
- 1 kurča
- soľ
- mleté čierne korenie
- 3 strúčiky cesnaku
- olej
- 3 menšie cibule
- 500 g rajčiakov (použiť môžeme aj stredne veľku konzervu pretlaku)
- 1 dl bieleho vína
- 1 vetvička rozmarínu
- cukor
Postup:
Kurča pokrájame na menšie porčie, osolíme, okorenímie a natrieme pretlačeným cesnakom. Na oleji zľahka opečieme z oboch strán a vyberieme. Vo výpeku opražíme očistenú cibuľu, vložimé opečené kurča, podlejeme vodou a dusíme do polomäkka. Polovicu rajčiakov olúpeme, pokrájame a pridáme ku kurčaťu. Podlejeme vínom a dusíme takmer do mäkka. Nakoniec pridáme neolúpané rajčiaky, rozmarín, ochutíme cukrom a udisíme do mäkka. Ako prílohu môžeme podávať ryžu alebo zemiaky.
[ad][/ad]