Kyslá fazuľová polievka
Potrebujeme:
- 300 g bielej fazule
- 100 g údenej slaniny
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml kyslej smotany
- 2 bobkové listy
- 1 PL hladkej múky
- celé čierne korenie, kôpor, ocot, soľ, cukor
Postup
Na noc namočíme fazuľu. V tej istej vode ju uvaríme takmer do mäkka a predtým do nej pridáme ešte bobkový list a pár zrniečok čierneho korenia. Múku vymiešame v kyslej smotane a prilejeme ju do polievky, premiešame a varíme pri nižšej teplote približne 20 minút. Polievku osolíme, pridáme cukor, ocot a prelisovaný cesnak. Nakrájame slaninku a oškvaríme ju, potom ju pridáme do hotovej polievky. Nakoniec ozdobíme kôprom.
[article slug=”desat-receptov-na-polievku”][/article] [article slug=”osem-polievok-ktore-ulahodia-vasim-chutiam”][/article] [ad][/ad]

