Nivová omáčka s kuracím mäsom
Potrebujeme:
- 3 PL oleja
- 300 g kuracieho mäsa
- 120 g syra Niva
- 200 ml smotany na šľahanie
- 125 ml vody
- soľ
- posekanú pažítku
- mleté čierne korenie
Postup:
Na rozpálenom oleji orestujeme do zlata nakrájané kuracie mäso, ktoré sme osolili a okorenili (nesolíme veľa, pretože niva je dosť slaná a dodá celej omáčke tú správnu chuť). Zalejeme vodou alebo vývarom a 5 – 10 minút podusíme. Premiešame, pridáme smotanu a rozdrvenú nivu, ktorá nám omáčku krásne zahustí a dochutí. Na záver pridáme pokrájanú pažítku. Podávame s cestovinami.
[ad][/ad]Odporúčané články

Napriek zníženej DPH ceny obedových menu v reštauráciách na Slovensku stúpajú. V niektorých prevádzkach sa cena za obed blíži až k hranici desiatich eur. Vývoj cien odhalil výrazné rozdiely medzi regiónmi.