Novoročné rezne
Potrebujeme:
- 6 plátkov bravčovej krkovičky
- soľ, mleté čierne korenie
- podľa chuti rozotrený cesnak
- olej
- 100 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 200 g kyslej smotany
- 100 g údeného strúhaného syra
- strúhanku
- tuk na vyprážanie
Postup: Aspoň dve hodiny vopred mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a v miske zalejeme olejom. Takto napácované ich uložíme do chladničky. Pripravíme si zmes na obaľovanie. Rozšľahané vajíčka osolíme, okoreníme, pridáme kyslú smotanu a strúhaný syr. Rezne najprv obalíme v hladkej múke, potom v pripravenej zmesi a nakoniec v strúhanke. Vyprážame na rozohriatej bravčovej masti. Necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
[ad2][/ad2]