Gastronómia
Recept na fašírky
Potrebujeme: bravčové mäso cibuľu vajce krajec chleba mleté čierne korenie vegetu cesnak strúhanku olej [ad][/ad] Postup: Pripravíme si pomleté mäso, namočíme chlieb (do vody alebo mlieka), nakrájame cibuľu, rozotrieme cesnak, vajce, čierne korenie.
Domáca pizza
Potrebujeme 300 g polohrubej múky 1 vajce 0,5 kocky droždia 1 KL morskej soli 1 dl mlieka 1 dl oleja 1 KL korenia na pizzu 6 PL paradajkového pretlaku syr, kukurica, šunka, olivy [ad][/ad] Postup Z vajca, múky, mlieka, oleja, droždia, soli vypracujeme cesto, ktoré necháme podkysnúť.
Kôprová pomazánka
Potrebujeme: 250 g jemného tvarohu 1 tavený syr v črievku 100 g masla štipku soli kôpor biele mleté korenie mletú rascu, citrón, cesnak, cherry paradajky Postup: Kôpor posekáme nadrobno.
Pizza rožky
Potrebujeme: 1 lístkové cesto jemný kečup pikantný kečup plátkový syr suchú salámu olivový olej korenie na pizzu kyslé uhorky paradajky Postup: Lístkové cesto vyvaľkáme.
S chuťou na výborné jedlo to nasmerujte na Dominikánske námestie
Hovorí sa, že Hlavná ulica je pýchou Košíc. Platí to na sto percent, no v rámci centra nášho mesta je dobré poznať aj iné čarovné zákutia.
Recept na hlivovú omáčku
Potrebujeme: 250 g hlivy ustricovej 1 cibuľu 2 PL oleja 2 PL hladkej múky 2 kyslé pochúťkové smotany soľ, mletú rascu, mleté čierne korenie Postup: Na oleji podusíme pokrájanú cibuľu, pridáme umytú a pokrájanú hlivu, rascu a spolu podusíme do mäkka, ak je treba, podlievame vodou.
Hroznová bublanina
Potrebujeme: 250 g masla 200 g práškového cukru 6 vajec 1 KL citrónovej šťavy 2 bal. vanilkového cukru 300 g polohrubej múky 3 KL kypriacieho prášku 600 g hrozna 2 KL hrubej múky [ad][/ad] Postup: Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom a so žĺtkami.
Šalátová polievka
Potrebujeme 3 PL hladkej múky 1 kyslú smotanu 1 hlávkový šalát vodu, soľ, ocot petržlenová vňať [ad][/ad] Postup Urobíme si zápražku a zalejeme ju vodou.
Hlivová polievka
Potrebujeme: 2 mrkvy 2 zemiaky 1 zväzok petržlenovej vňate 1 petržlen 1 cibuľu 1 l vody 2 hrste hlivy 1 PL olivového oleja soľ, čierne korenie a vegetu podľa chuti [ad][/ad] Postup Cibuľu, mrkvu, petržlen a zemiaky očistíme a nakrájame na malé kúsky.
#2 Var ako Pán Ryba – nechaj sa zlákať chuťou mora
Ryby sú obrovskou posilou pre naše zdravie. Obsahujú množstvo výživových látok a sú cennou zložkou potravy. V našom jedálničku by preto určite nemali chýbať.
Hovädzie na víne
Potrebujeme: 4 plátky hovädzej roštenky 1 KL masla 1 cibuľu 10 dag šampiňónov 1 dl červeného vína 1 dl kyslej smotany podľa chuti soľ, čierne korenie [ad][/ad] Postup: Mäso zľahka naklepeme, vymastenú nádobu zahrejeme asi na 3 minúty.
Rybací paprikáš
Potrebujeme: 500 g rybieho filé (môžeme použiť aj filety z akejkoľvek čerstvej ryby) 2 PL oleja 2 cibule 3 KL hladkej múky 1 dl kyslej smotany trochu mletej červenej papriky štipku soli vodu [ad][/ad] Postup: Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, na kúsky pokrájanú rybu, osolíme, podlejeme vodou a dusíme asi 10 minút.
Klobásový guláš
Potrebujeme: 400 g nakrájanej klobásy 200 g nakrájaného póru 200 g sterilizovanej kukurice 20 g masla 1 PL hladkej múky 200 ml mäsového bujónu 200 ml sladkej smotany 2 KL horčice 2 PL kečupu soľ, mleté čierne korenie [ad][/ad] Postup: Kukuricu zlejeme a necháme odkvapkať.
Pilsner Urquell prináša na Art Film Fest príbeh zrodu legendy
Skutočný príbeh legendy je na dosah! 26. ročník Medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest 2018 bude výnimočnejší ako tie ostatné.
Chlapi nemajú šancu! Najlepšou výčapníčkou východu sa stala Košičanka
Milovníci piva dobre vedia, že načapovať pivo, to nie je len tak. Znalci a skúsení barmani sa predviedli na regionálnom kole 11. ročníka súťaže Pilsner Urquell Master Bartender, ktorý sa konal v Tabačke.
Kuchyne z celého sveta zaplnili Mestský park
Tohtoročný Gurmán Fest lámal rekordy. Festival jedla prilákal do Mestského parku vyše 13-tisíc labužníkov, svoje kulinárske umenie predviedlo vyše sedemdesiat vystavovateľov.
Pripravte si candy bar doma
Stále obľúbenejšou súčasťou svadieb, rôznych osláv i záhradných párty sa stávajú takzvané candy bary – slávnostne prestreté stoly s malými ozdobenými dezertmi.
Bolonské špagety
Potrebujeme: 1 cibuľu 2 cesnakové strúčiky 2 mrkvy 1 petržlen 4 PL olivového oleja 500 g mletého bravčového mäsa 500 g paradajok 300 g špagiet Podľa chuti: tymián, bazalku soľ, mleté čierne korenie strúhaný parmezán Postup: Na oleju osmažíme cibuľu, pridáme cesnak a najemno nakrájanú zeleninu.
Foodblogerka Tinka bude variť v košickom obchode METRO
Čerstvá zelenina, maslo, bylinky, citrón, štipka soli a medu. Bez týchto ingrediencií si foodblogerka Tinka Karmažín nevie predstaviť svoju kuchyňu.
Chutne a zdravo s novou letnou KOSHI SUSHI ponukou
V týchto horúcich mesiacoch sú ideálom v stravovaní pokrmy s minimom kalórií. Možno si chcete udržať váhu, snažíte sa dopracovať k vysnívanej plážovej forme alebo jednoducho preferujete zdravý životný štýl.