Gastronómia
Poznáte to pravé Košické jedlo?
Vďaka známej reštaurácii Carpano spozná metropola východu konečne Košické jedlo. Jeden z legendárnych košických podnikov prišiel s myšlienkou nájsť typické jedlo pre Košice.
Slivkový koláč
Potrebujeme: 1 kg sliviek 500 g polohrubej múky 1 vajce 1 droždie 250 ml mlieka 5 ČL cukru 80 g masla trochu soli [ad][/ad] Postup: Pripravíme si kvások z droždia, mlieka a 3 ČL cukru.
Tom Yum s kuracím mäsom
Potrebujeme: 100 g kuracích pŕs 50 g hríbov shitake 2 PL rybacej omáčky 100 ml kokosového mlieka 1 PL Tom Yum Pasty 250 ml vody 1/4 limetky 2 listy kafírovej limetky čili papričky koriander 1 strúčik cesnaku korenie Postup: Nakrájame citrónovú trávu na asi 5 cm dlhé pásiky a zalejeme ju vriacou vodou.
Jahňacie fašírky
Potrebujeme: 500 g jahňacieho mäso 2 vajcia 4 PL strúhanky 1 cibuľa 8 strúčikov cesnaku sušené oregáno sušená majoránka soľ, mleté čierne korenie olivový olej [ad][/ad] Postup: Jahňacie mäso premiešame s dobre pokrájanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, ochutíme soľou, čiernym korením, oreganom a majoránkou.
Zimné zemiaky
Potrebujeme: 1 kg zemiakov 1 PL masti 1 veľkú cibuľu 700 g kyslej kapusty 50 g masla 100 g údenej slaniny soľ [ad][/ad] Postup: Zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode.
Raňajky v centre Košíc? Tieto miesta neobíďte…
Raňajky už dávno nie sú len o chlebíku s maslom a šunkou, ani o nátierke na rožku. Prvé jedlo dňa prestáva byť iba doplnkom ranných domácich povinností.
Banánový chlebíček
Potrebujeme: 4 zrelé banány polovicu hrnčeka kokosového oleja, 2 PL medu polovicu hrnčeka mletých orechov 1 hrnček pohánkovej múky 1 hrnček špaldovej múky 2 vajcia, soľ 1 ČL sódy bikarbóny 100 g horkej čokolády 1 ČL perníkového korenia [ad][/ad] Postup: V mise zmiešame múky, sódu a korenie, pridáme posekanú čokoládu.
Halloweenske muffiny
Potrebujeme: 150 g hladkej múky 100 g práškového cukru 2 PL kakaa 2 ČL kypriaceho prášku 100 g kvalitnej čokolády 3 zrelé banány 80 ml rastlinného oleja 1 väčšie vajíčko [ad][/ad] Postup: Vo väčšej miske zmiešame múku, práškový cukor, kakao, prášok do pečiva a nasekanú čokoládu (trochu si odložíme).
Jesenný koláčik
Potrebujeme: 12,5 dag kryštálového cukru 12,5 dag masla 3 vajcia 20 dag hladkej múky 1 bal. prášku do pečiva 1 PL mlieka 1 citrón 70 dag jabĺk [ad][/ad] Postup: Vymiešajte maslo, vajcia a cukor do peny.
Koshická sushi rodinka: Od nováčikov k profesionálom
Cesta od malej myšlienky k úspešnej realizácii bola zdĺhavá, no stála za to. Mladá rodinka dnes už denne pripravuje Košičanom ázijské pochúťky v priateľskej atmosfére.
UNIKÁT jedál: košické tradície spája s americkými novinkami
Ak mávate pocit, že nikto nechápe vaše meniace sa nálady, stres z práce alebo školy, či nával rodinných povinností, čítate správny článok.
Zdravá a chutná tekvica
Tekvice nie sú iba krásne, ale vďaka svojim liečivým vlastnostiam patria aj na náš stôl. Existuje obrovské množstvo odrôd, z ktorých sa dá pripraviť v podstate čokoľvek – polievky, šaláty, kaše, lievance, koláče, torty, kompóty či marmelády.
Najlepšie lečo na svete
Zeleninou končiaceho leta sú paradajky a paprika. K tomu cibuľa a vari najjednoduchšie a veľmi chutné jedlo je na svete.
Studená uhorková polievka
Potrebujeme: 2 ks šalátovej uhorky 250 ml smotany na šľahanie 400 ml mlieka 1 zväzok kôpru 1 ks citrónu soľ, mleté čierne korenie Postup: Uhorky ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme na pyré spolu so smotanou a mliekom.
Ochutnajte už dnes víťaznú polievočku v SOUP CULTURE
Titul SOUPGURU získala mamička troch synčekov Martina Lopez. Práve jej hrášková polievočka s mandľami získala najviac hlasov.
Titul polievkového guru má majiteľa
Zdravé, krémové a chutné. Aj také sú polievočky v občerstvení SOUP CULTURE na Hviezdoslavovej 4 v blízkosti zastávky Námestie Maratónu mieru.
Poznáme polievkového GURU
Letné osvieženie môžete nájsť v občerstvení SOUP CULTURE na Hviezdoslavovej 4 v blízkosti zastávky Námestie Maratónu mieru.
Originálne maďarské lečo
Potrebujeme 6 ks zelených paprík 4 ks paradajok 2 ks cibule 250 g klobásy 2 lyžice oleja 1 lyžičku červenej mletej sladkej papriky 1 lyžičku červenej mletej pálivej papriky mleté korenie podľa chuti soľ podľa chuti chlieb [ad][/ad] Príprava Paradajky a papriky poriadnej umyjeme a očistíme.
Najobľúbenejšou reštauráciou sa stal Pub u Kohúta
Mediálny dom KOŠICE:DNES v spolupráci so spoločnosťou TOP CATERING s.r.o. sa rozhodli, že zistia, ktorá reštaurácia je u Košičanov tá naj.
Polievky, ktoré si zoberiete so sebou a zjete aj s pohárikom
Ste milovníci polievok, ale nemáte čas si ich navariť? Máme pre vás skvelú správu. Na Hviezdoslavovej 4 v blízkosti zastávky Námestie Maratónu mieru vzniklo občerstvenie Soup Culture, kde pre vás každý deň pripravujú štyri zdravé polievočky, ktoré si môžete zobrať rovno so sebou.


