Gastronómia
Škola si odniesla vyše 400 kíl potravín
Vďaka hlasovaniu na facebookovej stránke KOŠICE:DNES si košické gymnázium Park mládeže doplnilo do nového školského roka sklad v jedálni o viac ako 400 kíl prémiových potravín.
Užite si leto s Caffé MIKE
Slnko, teplo, dovolenka. To budú asi tri slová, ktoré si v júni najčastejšie opakujeme. Čo k takejto pohodičke ešte patrí?
Miesto, kde sa potravinám vracia úprimnosť
Čerstvosť, kvalita, široký výber poctivých produktov od lokálnych dodávateľov, príjemná obsluha. To všetko si kladú Fajne potraviny v centre Košíc za cieľ.
Pečený králik pre milovníkov tradičnej kuchyne
V ďalšej časti seriálu, v ktorom vám predstavujeme ponuku á la carte menu košického štvorhviezdičkového hotela Yasmin, vám priblížime klasický a zároveň lahodný recept na pečené králičie stehno na koreňovej zelenine podávané s domácou špaldovou parenou knedľou.
Šampiňón portobello pošteklí chuťové poháriky
Varíme s košickým hotelom Yasmin: Zapečený šampiňón s nivovo-chlebovo-cibuľovou plnkou V dnešnej časti nášho seriálu, v ktorom približujeme ponuku á la carte menu košického štvorhviezdičkového hotela Yasmin, vám predstavíme vynikajúce a sýte teplé predjedlo v podobe špeciálneho zapečeného šampiňónu s lahodnou plnkou.
Mix ázijskej a mediteránskej kuchyne na tanieri
Tentokrát vám v našom seriáli, v ktorom predstavujeme ponuku á la carte menu košického štvorhviezdičkového hotela Yasmin, ponúkneme zmes ázijskej a mediteránskej kuchyne v podobe cestovín pappardelle s kačacím mäsom a restovanou zeleninou.
Typická slovenská ryba pripravená netypicky
Tento týždeň vám v našom seriáli, v ktorom predstavujeme ponuku á la carte menu košického štvorhviezdičkového hotela Yasmin, priblížime typickú slovenskú sladkovodnú rybu v menej typickom prevedení.
Výnimočný vývar, ktorý vás postaví na nohy
V dnešnej časti seriálu, v ktorom vám predstavujeme ponuku á la carte menu košického štvorhviezdičkového hotela Yasmin, sa zameriame na polievky.
Recept obľúbený v Írsku aj na Blízkom východe
VARÍME S KOŠICKÝM HOTELOM YASMIN: Pomaly pečené jahňacie lýtko so štuchanými zemiakmi a mätou V ďalšej časti seriálu, v ktorom vám predstavujeme chutnú ponuku á la carte menu košického hotela Yasmin, vám priblížime netypický recept na jahňacie lýtko so štuchanými zemiakmi a mätou.
Skvelá kombinácia slovenskej a mediteránskej kuchyne
V druhej časti nášho seriálu, v ktorom prinášame zaujímavý pohľad na ponuku chutných špecialít košického štvorhviezdičkového hotela Yasmin, si prídu na svoje milovníci delikátneho kuracieho mäsa.
Ochutnajte špeciality nového á la carte
Restaurant Café Yasmin ponúka od 16. januára tohto roka nové á la carte menu, ktoré zostavil tím pod taktovkou šéfkuchára Antona Adamčina.
Nový rok v zdravom duchu
Koniec roka mnohí z nás považujú za akýsi zlomový bod. Či už je vašim novoročným cieľom schudnúť alebo žiť zdravo, všetko sa dá dosiahnuť pomocou správneho stravovania.
Ochutnali sme vianočné trhy v našom meste
Skutočnú atmosféru Vianoc vo mne každoročne vyvolávajú až vianočné trhy, ktoré sú ozdobou nielen našej Hlavnej ulice.
Roberto Geretto kuchársky umelec
Navariť jedlo dokáže každý. Dobrý kuchár však povýši varenie na umenie. A šéfkuchár TimeOut Restaurant & Café je ozajstný umelec a skvelý odborník vo svojej profesii.
Vianoce v hoteli Yasmin sa začínajú už v pondelok 12. decembra
Už od najbližšieho pondelka začnú v košickom štvorhviezdičkovom hoteli Yasmin navodzovať vianočnú atmosféru rôznymi gastronomickými pochúťkami.
Ako sa stať kráľom vianočnej párty
Čas Vianoc sa blíži a mnohí z vás organizujú večierky plné dobrého jedla a pitia. V Gastropotulke sme sa tentokrát netúlali po podnikoch, namiesto toho sme si pripravili pokrm, ktorý očarí všetkých vašich blízkych.
Pripravte sa na štedrý večer
Vianoce sú sviatkami pokoja. V tomto duchu by sa mali niesť aj prípravy, ktoré častokrát prebiehajú v kruhu rodiny.
V nočných Košiciach nezomriete hladom
Príjemné posedenie s priateľmi, dobrá párty a ranné bolesti hlavy. S týmto všetkým si spájame hlavne koniec týždňa a víkend.
Pripravte si doma zakázané jedlá
Nedávna „kauza tatarák“ vyhubila z našich podnikov tento pokrm a okrem neho napríklad aj krvavé steaky. Podľa zákona z roku 2007 je totiž zakázané podávať zákazníkom surové mäso.
Nakladáme kapustu
Ak si myslíte, že kyslá kapusta má korene v slovenskej, českej, francúzskej či nemeckej kuchyni, ste na omyle. Zásluhu na konzervácii kapusty mliečnym kvasením má niekto, koho by ste pri jej zrode nečakali.

