Gastronómia
Obdobie vodnej hydiny na tanieroch
Jeseň je v plnom prúde a v podnikoch sa čoraz častejšie stretávame s ponukou dvoch druhov vodnej hydiny. Zatiaľ čo ako hlavný chod najčastejšie nájdeme kačacie mäso, ktoré je jemnejšie, hlavnou delikatesou ostáva predkrm v podobe husacej pečene.
Baskicko, krajina gastronómie
Spoznať krajinu môžete rôznymi spôsobmi. Košičan Martin Jakub sa rozhodol, aj vďaka svojmu zamestnaniu, spoznať Baskicko prostredníctvom gastronómie.
Na potulke za NAJ rizotami nášho mesta
Aj keď je už leto za nami, ochutnávka rizota nám aspoň pripomenula slnečné dni. Ľahké jedlo pôvodom z Talianska pripravuje aj väčšina podnikov v našom meste.
Kiš náš každodenný
Premýšľali ste, ktoré jedlo by ste dokázali jesť každý deň bez toho, aby vám začalo vadiť? Takéto jedlo by malo mať viacero variantov.
Čokoládové Urban – cafe
Aj keď sa nám príjemné leto skončilo a teplého slniečka poriadne ubudlo, vaše obľúbené URBAN-CAFE nezaháľalo a pripravilo pre vás aj na chladné obdobie produkty, ktoré potešia chuťové bunky, zahrejú dušu, pohladia srdce a uvoľnia myseľ.
44 polievkových všehochutí
Polievkový festival sa zameriava na národnostnú a kultúrnu mnohotvárnosť. Už 8. októbra vás čaká 44 tímov, ktoré svojimi pochutinami rozvoňajú Kasárne/Kulturpark.
V Citadele vyberali najlepšie víno mesta
Od štvrtku do soboty sa Košice stali centrom vínneho sveta. Košické slávnosti vína patria každoročne k podujatiam, na ktoré sa tešia všetci milovníci tohto moku.
Zdravá desiata (nielen) pre vaše ratolesti
Zdravie by malo byť na prvom mieste. Pri deťoch platí toto pravidlo ešte viac. Okrem celkového zdravého životného štýlu a pohybu je najdôležitejšia práve strava.
Kitchen story: Najchutnejší piknik plný lásky
Predstavte si kuchyňu plnú lásky. Predstavte si príbeh dvoch ľudí, ktorých spoločnou vášňou je varenie. A predstavte si, že vás pozvú k sebe, navaria vám, prestrú stôl pod holým nebom a nechajú ochutnať z každého taniera, hrnca, misky či pohára.
Zdravé a chutné recepty do batôžka
Máte počas letných dní chuť na výlet? V prírode asi len málokedy nájdete priestor na varenie a stánky s jedlom sú častokrát predražené a ponuka je obmedzená na nie práve najzdravšie jedlá.
Pripravte si lečo na 3 spôsoby
Leto je ročným obdobím, keď je naša záhradka plná chutnej zeleniny. Ak paradajky či papriku nepestujete doma, v týchto mesiacoch ich nájdete čerstvé aj na pultoch v našich supermarketoch.
Letné drinky, ktoré zaručene osviežia
Leto je obdobie, ktoré si žiada veľa slnka, mnoho opečených klobások s horčicou a hlavne kvantum (prevažne) nealkoholických tekutín.
Netradične zdravá živánska
Kuracia živánska v alobale, špízy, grilovaný hermelín… To všetko sú v našich končinách obľúbené recepty, ktoré sa spájajú s letnou sezónou, teplými večermi strávenými vonku, obdobím grilovania a opekania na ohni.
Zelené smoothie
Ak váš vnútrajšok aj vonkajšok trpí vinou nezdravého stravovania sa či prejedania, toto smoothie vás dá do poriadku a dodá stratenú rovnováhu.
Oslávte Svetový deň čučoriedkového cheesecaku
Čučoriedka je vraj najkrajšie slovenské slovo. Okrem toho je však bohatá na rozličné vitamíny, minerály a taktiež je vychýreným antioxidantom.
7 tipov na zdravé maškrty pre najmenších ku Dňu detí
Deň detí sa blíži, tak prečo im nedopriať nejakú tú sladkosť navyše. Väčšina z nich však obsahuje veľa cukru, farbív či iných škodlivých látok, ktoré nie sú vhodné pre zdravý vývoj vašej ratolesti.
Jednoduchý bazový koláč
Potrebujeme: 2 celé vajcia 100 g trstinového cukru 2 PL bazového sirupu 1 dl oleja 3 PL mlieka 120 g špaldovej múky 1/2 ČL prášku do pečiva štipka soli nastrúhaná kôra z citróna [ad][/ad] Krém: 250 g jemného tvarohu 100 g mascarpone 2 PL bazového sirupu 1 PL práškového cukru PL=polievková lyžica, ČL=čajová lyžica Postup: Formu
Vyprážané bazové kvety
Potrebujeme: bazové kvety 200 g hladkej múky 2 vajíčka 250 ml mlieka šťavu z jedného citróna štipku soli škoricový cukor [ad][/ad] Postup: Mlieko a múku zmiešame.
Bazové lievance
Potrebujeme: 500 ml mlieka 250 g hladkej múky 1 jablko 1 citrón 2 vajíčka 300 g kvetov čiernej bazy 5 PL práškového cukru 100 ml oleja na ozdobu: maliny, jahody, šľahačka [ad][/ad] Postup: Bazové kvety očistíte od stopiek.
Prekvapte mamky raňajkami do postele
Každého z nás poteší milé prekvapenie. Podobne sú na tom aj naše mamky. Veď kto iný by si to zaslúžil viac. Za všetku ochotu, obetavosť a za ťažké chvíle, počas ktorých stáli vždy za vami.

