Pandémia mení stravovacie návyky Slovákov
Pandémia nového koronavírusu mnohých Slovákov prinútila k zmene stravovania. Teplý, zdravý obed je pre ľudí čoraz dôležitejší. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu Food Barometer, na ktorom sa na Slovensku zúčastnilo 5740 respondentov.
Viac ako polovica opýtaných upriamila počas koronakrízy svoju pozornosť na zdravšiu stravu.
[ad][/ad]Zdravšia strava a čerstvé suroviny
„Či si ju pripravili doma, alebo objednali prostredníctvom reštaurácií, viac si všímali, z akých surovín je pripravená,“ upozornili spracovatelia výsledkov prieskumu.
„Čerstvosť potravín bola dôležitá pre 63,4 percenta opýtaných, pričom predchádzajúci rok to bolo veľmi dôležité iba pre štvrtinu z nich (25,4 percenta),“ dodali.
Slovenskí zamestnanci, ktorí sa zapojili do prieskumu Food Barometra, si pod slovným spojením „zdravšia strava“ predstavujú okrem čerstvých potravín aj viac vegetariánskych a vegánskych alternatív, vyše polovica opýtaných má motiváciu hľadať zdravšie možnosti a zreteľne označené nutričné hodnoty jedál.
[ad2][/ad2]Stravné lístky či stravovacia karta
Z prieskumu takisto vyplynulo, že takmer dve tretiny zamestnancov, ktorí si objednávajú jedlo z reštaurácií, platia za jedlo zamestnaneckými benefitmi – stravnými lístkami alebo elektronickou stravovacou kartou.
Táto možnosť platby za jedlo pomáha podľa názoru 78,9 percenta reštaurácií, zapojených do prieskumu Food Barometra, prežiť krízu.
Informácie o prieskume poskytla spoločnosť Edenred Slovensko.
[ad3][/ad3](TASR)