Paradajková kapusta
Potrebujeme: 1 kg hlávkovej kapusty 500 ml paradajkovej šťavy 100 g paradajkového pretlaku 500 ml hovädzieho vývaru 1 ČL rasce mleté čierne korenie soľ cukor 2 PL hladkej múky 2 PL oleja Postup Kapustu pokrájame na rezance.
Potrebujeme:
- 1 kg hlávkovej kapusty
- 500 ml paradajkovej šťavy
- 100 g paradajkového pretlaku
- 500 ml hovädzieho vývaru
- 1 ČL rasce
- mleté čierne korenie
- soľ
- cukor
- 2 PL hladkej múky
- 2 PL oleja
Postup
Kapustu pokrájame na rezance. Dáme ju do hrnca, pridáme rascu, zalejeme vývarom, paradajkovou šťavou, pretlakom a varíme do mäkka. Na oleji speníme múku a zahustíme ňou kapustu a podľa chuti osolíme, osladíme a okoreníme. Podávame s fašírkou a pečivom alebo chlebom.
foto: shutterstock
[ad][/ad]