Pečená fučka
Postup: Zemiaky ošúpte, umyte a v osolenej vode uvarte domäkka. Zlejte časť vody tak, aby ich približne do polovice zakrývala. Zliatu vodu si odložte. Zemiaky posypte múkou a nechajte ešte 5 minút variť. Všetko rozmixujte ponorným mixérom na hustú kašu. Ak je kaša priveľmi hustá, rozrieďte ju trochou vody zo zemiakov. Nemala by byť však veľmi riedka, keďže pri pečení trochu zredne.
Kašu preložte do hlbšieho pekáča a dajte na 30 až 40 minút piecť do vyhriatej rúry na 180 °C. Kapustu prepláchnite, osoľte a dajte variť do hrnca. Cibuľu ošúpte, nakrájajte na malé kocky, opečte do sklovita. Hotovú upečenú fučku nakrájajte na kocky a na tanieri ozdobte uvarenou kapustou a opečenou cibuľou.
Potrebujeme:
- 5 zemiakov
- 3 PL hladkej múky
- soľ
- 0,5 kg kyslej kapusty
- 1 cibuľu
- olej