Pečené špaldové šišky
Potrebujeme:
- 50 g masla
- 1 KL rumu
- džem
na kvások:
- 100 ml mlieka
- 1 PL špaldovej hladkej múky
- 40 g droždia
- 1 PL cukru
na cesto:
- 500 g špaldovej hladkej múky
- 50 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- soľ
- 100 g masla
- 150 ml mlieka
- 2 žĺtka
Postup:
Z múky, cukru, soli, droždia a mlieka urobíme kvások. Z múky, cukru, žĺtka, masla, mlieka a kvásku spracujeme cesto a necháme asi hodinu kysnúť. Cesto rozvaľkáme a vykrojíme kolieska. Do stredu dáme lekvár a prikryjeme druhým kolieskom. Pevne spojíme a dáme na plech. Pečieme na 200 °C asi 15 – 20 minút. Maslo roztopíme a prilejeme rum. Zmesou potrieme upečené šišky.
[ad][/ad]