Plnená paprika
Potrebujeme:
- 300 g mletého bravčového mäsa
- 1 cibuľu
- soľ, mleté čierne korenie
- 150 g ryže
- nové korenie
- 8 paprík
na omáčku:
- 1 cibuľu
- 2 PL masti
- bobkový list, nové korenie
- celú škoricu
- 250 g paradajkovej pasaty
- cukor, ocot
- 1 l vývaru
Postup: Nakrájanú cibuľu zmiešame s mäsom, okoreníme, osolíme. Pridáme surovú ryžu, drvené nové korenie, trochu vody a premiešame. Zmesou plníme papriky, ktoré pečieme najprv prikryté alobalom pri 160 °C, potom bez alobalu dopečieme ďalších 30 minút. Odrezky z papriky a ostatné ingrediencie osmažíme, pridáme pasatu a vývar. Hotovú omáčku prepasírujeme na upečené papriky.
[ad2][/ad2]