Polenta s hubami
Potrebujeme:
- 350 ml zeleninového vývaru
- soľ, mleté čierne korenie
- 125 g polenty
- 4 PL olivového oleja
- muškátový oriešok
- 750 g húb
- 3 PL masla
- 1 cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- 1 baklažán
Postup: Do vriaceho vývaru vmiešame polentu. Teplotu znížime a varíme asi 15 minút. Zamiešame 1 PL oleja a dochutíme. Upravíme na vymastený plech do výšky 1 až 2 cm. Necháme vychladnúť. Cibuľu a cesnak opečieme na masle. Pridáme huby, soľ, korenie, krátko podusíme a za stáleho miešania necháme odpariť vodu. Kúsky polenty potrieme olejom a opečieme na grile spolu s plátkami baklažánu. Podávame s hubami.
[ad2][/ad2]