Prívarok z červenej šošovice
Potrebujeme:
- 200 g červenej šošovice
- 400 ml vody
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 ml sójového mlieka
- soľ, karí korenie
- 2 vajcia
Postup:
Cesnak nakrájame a opečieme nasucho na panvici. Potom pridáme premytú červenú šošovicu a zalejeme 400 ml vody. Varíme asi 15 min., pokým sa skoro všetka voda neodparí. Keď je šošovica mäkká, pridáme soľ a karí korenie. Nakoniec prilejeme teplé mlieko. Premiešame a necháme variť ďalších 15 min. Môžeme dochutiť octom. Podávame s uvareným vajíčkom.
Odporúčané články

Napriek zníženej DPH ceny obedových menu v reštauráciách na Slovensku stúpajú. V niektorých prevádzkach sa cena za obed blíži až k hranici desiatich eur. Vývoj cien odhalil výrazné rozdiely medzi regiónmi.