Pšenovo – fazuľové rizoto
Potrebujeme:
- 1 brokolicu
- 2 mrkvy
- 1 cibuľu
- 1 hrnček pšena
- 1 hrnček vody
- 1 PL sójovej omáčky
- 1 KL čili omáčky
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- olivový olej
Postup: Sparte najprv pšeno vriacou vodou, potom zalejte vodou (v pomere 1:2) a varte dovtedy, kým sa vyparí voda. Medzitým si na oleji speňte cibuľku, pridajte na kocky nakrájanú mrkvu, na plátky nakrájaný cesnak a krátko restujte do zlatista. Pridajte mrkvu, cesnak, odkvapkanú fazuľu z konzervy a brokolicu. Podlejte sójovou omáčkou, vodou, okoreňte soľou, karí korením a pridajte polovicu KL čili omáčky. Na záver pridajte uvarené pšeno, všetko premiešajte a podávajte.
[ad][/ad]