Recept na bigos
Potrebujeme:
- 500 g kyslej kapusty
- 500 g bielej kapusty
- 200 g bravčového pliecka
- 150 g suchej salámy
- 100 g údeného bôčika
- 30 g bravčovej masti
- 20 g sušených húb
- 50 g paradajkového pretlaku
- soľ, mleté čierne korenie
Postup: Kyslú kapustu udusíme do polomäkka. Bielu kapustu nastrúhame, zalejeme malým množstvom vody, pridáme huby a uvaríme na skus. Všetko mäso nakrájame na kocky a na rozpálenom tuku osmažíme. Všetko spojíme a poriadne premiešame. Na záver pridáme paradajkový pretlak a varíme, kým nie je všetko mäkké. Nakoniec dochutíme soľou a korením. Chuť zvýrazníme pridaním červeného vína.
[ad2][/ad2]