Reďkovková nátierka
Potrebujeme: 1 zväzok reďkoviek 300 g žervé alebo lučiny 50 g strúhaného syra s modrou plesňou soľ trošku cukru mleté čierne korenie Postup: Reďkovky postrúhajte nahrubo a jemne osoľte.
Potrebujeme:
- 1 zväzok reďkoviek
- 300 g žervé alebo lučiny
- 50 g strúhaného syra s modrou plesňou
- soľ
- trošku cukru
- mleté čierne korenie
Postup:
Reďkovky postrúhajte nahrubo a jemne osoľte. Vložte ich do sita a nechajte pár minúť stáť, aby pustili vodu. Pridajte k nim žervé alebo lučinu, okoreňte a pridajte trochu cukru. Nakoniec vmiešajte plesňový syr. Podávajte s pečivom, najlepšie s tmavým chlebom, ozdobte reďkovkami a pažítkou.
[ad][/ad]