Ryba na paprike
Potrebujeme:
- 4 pstruhy (použiť môžeme aj iný druh rýb)
- 1 citrón
- soľ
- 70 g masla
- rozmarín
- bazalka
- petržlenová vňať
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 farebné papriky
- olej
- mleté čierne korenie
Postup:
Ryby očistíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, posolíme z vonkajšej i vnútornej strany. Polovicu masla vymiešame s posekaným rozmarínom, bazalkou a vňaťou, pretlačeným cesnakom a vložíme do brušnej dutiny pstruhov. Na 30 minút ich odložíme na chladné miesto. Očistenú papriku nakrájame na rezance, opražíme na rozohriatom oleji, osolíme, okorenímie a krátko podusíme. Ryby dáme do pekáča, obložíme zvyšným maslom a paprikou. Vložíme ich do rozohriatej rúry, prikryjeme ich a pečieme zhruba 15 minút. Potom ich odkryjeme a pečieme ďalších 10-15 minút. Ako prílohu si môžeme podľa chuti spraviť čerstvý šalát či zemiaky.
[ad][/ad]