Šampiňónový krém
Potrebujeme:
- 400 g čerstvých šampiňónov
- 60 g masla
- 2 PL hladkej múky
- 800 ml slepačieho alebo zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na šľahanie
- 3 strúčiky cesnaku
- štipka soli
- čierne mleté korenie
Postup:
Šampiňóny očistíme a nakrájame na drobno. Cesnak olúpeme a roztlačíme. Maslo rozpustíme, pridáme šampiňóny, cesnak a orestujeme. Prikryjeme a necháme zhruba 5-10 minút podusiť. Potom poprášime múkou, zalejeme vývarom a privedieme do varu, povaríme 15 minút. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom, osolíme, okoreníme a pridáme smotanu. Necháme prejsť varom, odstavíme a môžeme podávať.
[ad][/ad]