Sekaná
Potrebujeme:
- 300 g mletého hovädzieho mäsa
- 300 g mletého bravčového mäsa
- 1 sendvič
- liter mäsového bujónu
- 1 PL masla
- 1 cibuľu
- 2 KL byliniek
- 1 vajce
- 3 PL petržlenovej vňate
- soľ, korenie, muškátový orech
Postup:
Sendvič nakrájame na kocky, zalejeme bujónom a necháme 15 minút odstáť. Rozpustíme maslo, pridáme cibuľu a bylinky a dusíme 1 – 2 minúty bez toho, aby zhnedla. Po vychladnutí dobre premiešame s mäsom, s vytlačeným sendvičom a vajíčkom. Okoreníme, osolíme a pridáme muškátový orech. Masu sformujeme do podlhovastého tvaru. Nahrejeme pekáč. Sekanú necháme zo všetkých strán pekne zhnednúť. Priklopíme pokrievkou. Znížime teplotu a pečieme 25 minút.
[ad][/ad]