Šošovicová polievka so zeleninou
Potrebujeme:
- 140 g červenej šošovice
- 1 kaleráb
- 300 g mrkvy
- 1 zväzok jarnej cibuľky
- 1 PL repkového oleja
- 400 ml zeleninového vývaru
- 2 PL octu
- soľ
- mleté čierne korenie
- pažítku alebo petržlenovú vňať
Postup: Kaleráb a mrkvu ošúpeme a nakrájame na kúsky či plátky, cibuľku na kolieska. V hrnci rozohrejte olej a zeleninu na ňom krátko orestujeme. Pridáme vývar, 300 ml vody a šošovicu. Uvedieme do varu, osolíme, okoreníme a necháme asi 10 minút variť. Polievku dochutíme octom, soľou a čiernym korením. Posypeme posekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.
[ad2][/ad2]