Šťavnaté kurča na pomaranči
Potrebujeme: 700 g kuracieho mäsa (môže byť celé, alebo iba stehná či prsia) 2 pomaranče, z jedného iba šťava, druhý nakrájaný na plátky 1 PL medu 1 KL karí soľ podľa chuti 1/2 KL mletej červené papriky 2 PL slnečnicového oleja Postup: Zmiešame všetky ingrediencie okrem kuracieho mäsa.
Potrebujeme:
- 700 g kuracieho mäsa (môže byť celé, alebo iba stehná či prsia)
- 2 pomaranče, z jedného iba šťava, druhý nakrájaný na plátky
- 1 PL medu
- 1 KL karí
- soľ podľa chuti
- 1/2 KL mletej červené papriky
- 2 PL slnečnicového oleja
Postup:
Zmiešame všetky ingrediencie okrem kuracieho mäsa. Mäso nakrájame na menšie časti a zmiešame s marinádou. Necháme aspoň 2 hodiny odležať. Vložíme mäso spolu s plátkami pomaranča aj s marinádou do zapekacej misy a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 220 °C asi 30 až 40 minút. Podávame s ryžou.
[ad][/ad]