Syrovo-brokolicový nákyp
Potrebujeme: 500 g brokolice 300 g strúhaného syru 3 paradajky 5 vajec 100 g údeniny 1 malú cibuľu 3 strúčiky cesnaku soľ mleté čierne korenie muškátový orech 3 PL hladkej múky tuk na vymastenie a strúhanka na vysypanie plechu 1 dcl mlieka PL – polievková lyžica Postup: Brokolicu si uvaríme do polomäkka.
Potrebujeme:
- 500 g brokolice
- 300 g strúhaného syru
- 3 paradajky
- 5 vajec
- 100 g údeniny
- 1 malú cibuľu
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
- muškátový orech
- 3 PL hladkej múky
- tuk na vymastenie a strúhanka na vysypanie plechu
- 1 dcl mlieka
PL – polievková lyžica
Postup: Brokolicu si uvaríme do polomäkka. Nakrájame údeninu, cibuľu, paradajky. Zmiešame všetky ingrediencie okrem brokolice, ktorú do zmesi pridáme nakoniec, aby sme ružičky nepolámali. Všetko vlejeme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča. Pečieme na 200 °C 30 až 40 minút.
[ad][/ad]Odporúčané články

Bravčové stehno na cesnaku
Potrebujeme: 1 kg bravčového stehna 2 cibule 5 strúčikov cesnaku 2 PL masla bravčovú masť soľ mleté čierne korenie korenie gyros mletú rascu vodu [ad][/ad] Postup: Mäso osolíme a okoreníme.

Langoše na celý týždeň
Postup: Všetky suroviny zmiešajte a vypracujte cesto, vložte ho do mikroténového vrecúška a uložte minimálne na 4 hodiny do chladničky.

Kvietkovci ochutnávajú: tradičné a netradičné jedlá obľúbených dovolenkových destinácií
V rodine Kvietkovcov sa tento rok rozhodli ochutnať kuchyňu obľúbených dovolenkových destinácií. Nie však u nich doma, ale priamo v centre diania – v reštauráciách a malých rodinných podnikoch rozličných miest.