Tekvicový cheesecake
Potrebujete:
- 200 g maslových sušienok
- 300 g tekvice
- 50 g masla
- 2 vajcia
- 200 g trstinového cukru
- 250 g tvarohu
- 250 g ricotty
- lyžička škorice
- lyžička zázvoru
Postup:
Tekvicu uvaríte, rozmixujete, scedíte vodu a necháte vychladnúť. Na dno tortovej formy nasypete rozdrvené sušienky premiešané s maslom a dáte zapiecť na cca 8 minút pri 150 °C.
V miske zmiešate vajcia s cukrom, ricottou a tvarohom, ochutíte škoricou a zázvorom a postupne pridávate vychladnutú tekvicu. Zmes nalejete na vychladnuté sušienky a dáte späť do rúry. Pečiete cca 40 minút na 160 °C. Po upečení dáte vychladnúť do chladničky.
(OK, Natur House)