Thajské zelené curry s kuracím mäsom
Potrebujeme:
- 100 g kuracích pŕs
- 1 PL zelenej curry pasty
- 3 lístky thajskej limetky
- 1/2 menšieho zázvoru
- 1 citrónovú trávu
- 2 PL sezamového oleja
- 300 ml kokosového mlieka
- 2 PL rybacej omáčky
- 1 PL trstinového cukru
- 50 g hrášku
- 50 g brokolice
- jarnú cibuľku
- čili papričku
- koriander
- šťavu z čerstvej limetky
Postup:
Kuracie jemne osolíme a na veľmi rozpálenej panvici s olejom opečieme dozlatista, ktoré potom vyberieme z panvice. To isté zopakujeme aj so zeleninou – pridáme hrášok, predvarenú brokolicu a bambusové výhonky. Zeleninu necháme opekať podľa tvrdosti a veľkosti – asi 6 minút a v polovici opekania pridáme aj kúsky zázvoru (podľa chuti) a vyberieme z panvice. V rovnakej panvici na malom množstve oleja opražíme curry pastu, pridáme kokosové mlieko, listy thajskej limetky, citrónovú trávu a povaríme do mierneho zhustnutia. Pridáme kuracie prsia a zeleninu, pokvapkáme limetkou, dochutíme rybacou omáčkou a cukrom a na záver pridáme jarnú cibuľku. Všetko necháme ešte chvíľku prehriať. Posypeme nasekaným koriandrom a čili papričkou. Podávame spolu s jazmínovou ryžou.
Hlavná výhra: kurz varenia ázijských špecialít