Tom Yum s kuracím mäsom
Potrebujeme:
- 100 g kuracích pŕs
- 50 g hríbov shitake
- 2 PL rybacej omáčky
- 100 ml kokosového mlieka
- 1 PL Tom Yum Pasty
- 250 ml vody
- 1/4 limetky
- 2 listy kafírovej limetky
- čili papričky
- koriander
- 1 strúčik cesnaku
- korenie
Postup:
Nakrájame citrónovú trávu na asi 5 cm dlhé pásiky a zalejeme ju vriacou vodou. Varíme 5 minút. Do hrnca pridáme Tom Yum pastu, shitake huby, listy limetky, rybaciu omáčku, pretlačený cesnak, čili papričky a necháme variť 10 min. Pridáme kuracie prsia nakrájané na kocky spolu s kokosovým mliekom a varíme ďalších 5 min. Polievku dochutíme koriandrom, citrónovou šťavou a rybacou omáčkou.
Vyberte si jedlo z jedálneho lístka na www.koshisushi.sk, napíšte nám svoj výber do komentára na facebook KOŠICE:DNES a ste v hre.