Tvarohové šúľance
Potrebujeme:
- 230 g mäkkého tvarohu
- 170 g polohrubej múky
- soľ
- 1 vajce
- podľa chuti rozpustené maslo
- 70 g strúhanky
- podľa chuti práškový cukor
Postup:
Z tvarohu, múky, soli a vajíčka vypracujeme cesto. Klasickým spôsobom dlaňou vyšúľame dlhý šúľanec, z ktorého potom robíme menšie. Na panvici opražíme nasucho strúhanku. Podľa chuti pridáme cukor. Dáme variť vodu, pridáme troška soli, a keď začne vrieť, vložíme šúľance a vareškou zľahka premiešame. Keď vyplávajú hore, tak ich povaríme ešte 4 – 5 minút a sitkom vyberieme. Dáme do misy a posypeme opraženou strúhankou a polejeme rozpusteným maslom.
[ad][/ad]