Uprednostňujete kvalitné a zdravé mäso?
Zdravý životný štýl neuprednostňujeme len kvôli sebe, ale aj kvôli svojim deťom. Jesť zdravo neznamená len výber zdravých jedál alebo ingrediencií. Je dôležité si aj z daných potravín vybrať tie, ktoré nám neuškodia, ale naopak, prospejú. Dôležitá je čerstvosť, pôvod, no aj zloženie.
V súčasnosti sa stále viac hovorí o vegetariánskej a vegánskej strave, ktoré sú vnímané ako prospešné pre zdravie. Faktom však je, že mäso stále patrí medzi mimoriadne obľúbené potraviny. Pri jeho vylúčení z jedálnička by ľuďom nechýbala len jeho chuť. Mäso je významným benefitom aj pre naše zdravie. Je zdrojom energie i rastu svalovej hmoty. Obsahuje živiny prospešné pre náš organizmus, množstvo esenciálnych aminokyselín, minerálnych látok a vitamínov.
Údaje, ktoré zavážia
Nie je však mäso ako mäso. Nech už ide o hydinu, bravčové či hovädzie, každý druh môže mať rôznu kvalitu. Tú celkovú ovplyvňujú aspekty, ktoré nájdete uvedené na etikete. Ide o podstatné informácie ako trvanlivosť, pôvod, výživové hodnoty a zoznam alergénov.
Zdravé aj pre alergikov
V ponuke Staromestkej mäsiarne nájdete bravčové, hovädzie i teľacie mäso aj v bio kvalite, mäsové výrobky bez lepku a iných alergénov a niektoré aj v bez éčok a glutamanu. Presné informácie o tejto výhode nájdete zobrazené piktogramami ako preškrtnutý klas či písmená „A“ a „E“.
Nájdete ich na cenovkách 15 výrobkov bez éčok a vyše 60 bez glutamanu. Môžete si tak vybrať z pestrej ponuky salám, šuniek, klobás či párkov pripravených podľa tradičných receptúr, bez toho, aby sa vám zhoršil zdravotný stav. Práve takéto potraviny vyhľadáva čoraz viac Slovákov v snahe dopriať sebe i svojej rodine zdravé jedlá.
Košický bitúnok
Pri výbere zaváži aj krajina pôvodu. Výhoda slovenských potravín je pre nás najmä v krátkosti prevozu. Samozrejme, nie všetko lokálne musí byť automaticky najlepšou voľbou. V tomto prípade hrajú rolu konkrétne farmy a to, ako sú na nich zvieratá chované a čím sú živené. V Staromestskej mäsiarni si na tom dávajú mimoriadne záležať. Ich výber fariem je poctivo zhodnotený. Ide o chovy, ktoré za svoj prístup k zvieratám ručia.
Staromestská mäsiareň spolupracuje s viac ako 20 farmami na Slovensku, kde dobre chované zvieratá podliehajú prísnym veterinárnym kontrolám. Následne zvieratá netrpia náročným a zdĺhavým prevozom, pretože sú privezené a spracované na bitúnku v Košiciach. Keďže majitelia siete predajní vlastnia aj bitúnok, majú presný prehľad o tom, ako sa na ňom so zvieratami pracuje, ako sa uchováva naporciované mäso a v akej kvalite sú mäsové výrobky produkované.
Už do 24 hodín Staromestská mäsiareň spracované mäso i výrobky ihneď, bez čakania a skladovania, rozvezie na pulty svojich predajní v Klase pri zachovaní najvyššej kvality. Aj vďaka tomu sa stala vychýrenou mäsiarňou, a to nielen pre Košičanov.
Odkiaľ pochádza mäso v Staromestskej mäsiarni?
Bravčové:
- Ipeľský Sokolec
- Bruty
- Dolné Semerovce
- Svodín
- Drienov
- Dávidov
- Dúbravka
- Čalovka
Hovädzie z mladých býčkov:
- Zemplínska Teplica
- agrodružstvo Dvorníky
- Nová Bodva (teľacie mäso)
- Poľany (bio hovädzie)
- agrodružstvo Soľ
- Ložín
- Veškovce
- Dlhé Klčovo
- Veľké Ozorovce
- Skároš
- Bohdanovce