Víťazky košickej kapustnice sú verné tradičným ingredienciám
Kapustnica… Typické sviatočné jedlo, bez ktorého si najkrajšie sviatky v roku nevieme predstaviť. V mnohých rodinách sa recept dedí z generácie na generáciu. A nás zaujímalo, akú kapustnicu varíte vy!
Do stredy (16. 12.) ste nám mohli zasielať receptíky na vašu kapustnicu. My sme vyžrebovali troch z vás, ktorí budú odmenení tým najdôležitejším, čo vo vašej kapustnici nesmie chýbať, a to od siete potravín Klas.
Niekto smotanu, niekto slivky
Zaslali ste nám viacero tradičných, ale i originálnych receptov. Niekto do kapustnice pridáva sušené slivky, iný zas smotanu. Väčšina z vás ostala verná klobáske a údenému mäsku.
Víťazkami sa stali tri dámy, pričom každá varí kapustnicu úplne inak. Všetky tri získali čerstvé, kvalitné mäsko zo Staromestskej mäsiarne, domáci staromestský kváskový chlebík z pekárne KLAS, sušené hríby, slivky aj oblátky. Gratulujeme vám.
Pani Katarína musí na štedrovečerný stôl variť až dve kapustnice. Jednu klasickú a druhú so slivkami. „Pred dokončením si pre seba odoberiem kapustnicu do druhého hrnca a pridám slivky, tak ako sa to robilo v našej rodine,“ dodáva.
Vlastnoručne nazbierané hríby
Antónia zas nedá dopustiť na údenú domácu klobásku. „Najlepšia je od štyroch rôznych susedov.“ Pridáva do nej smotanu, a takisto aj vývar z bravčových kostí, ktorý si uvarila predom a precedila. „Varím ju zásadne deň vopred.“
Tretia výherkyňa Alexandra varí kapustnicu podľa svokry. „Vždy ju zahusťujem sladkou smotanou a nesmú chýbať ani sušené hríby, ktoré naša rodina v lete či jeseni nazbierala.“ Samozrejmosťou je aj údené mäso a klobása.“
Spolu so sieťou potravín Klas víťazkám gratulujeme a všetkým prajeme krásne sviatky. Plné pohody, lásky a chutného jedla…