Výborné šišky
Potrebujeme:
- 750 g hladkej múky
- 50 g práškového cukru
- 1 vanilínový cukor
- 2 žĺtka
- 2 ČL soli
- 1 balíček droždia
- 3 PL rumu
- 2 dl vlažného mlieka
Postup:
Urobíme kvások. Múku zmiešame s cukrom a soľou, v mlieku rozmiešame žĺtka, rum a vanilkový cukor. Vykysnutý kvások vylejeme do múky, pridáme mlieko s ingredienciami a dobre vypracujeme. Necháme vykysnúť. Na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm a vykrajujeme kolieska, do ktorých urobíme v strede prstom dierku. V hrnci rozpálime olej a smažíme najprv dierkou dole pod pokrievkou, potom otočíme a už bez pokrievky dopečieme. Kladieme na papierové obrúsky. Podávame s džemom.
[ad][/ad]