Zapekaný baklažán s bylinkami
Potrebujeme
- 1 baklažán
- 2 papriky
- 2 paradajku
- 3 šampiňóny
- 2 cibuľky
- petržlenovú vňať
- strúčik cesnaku
- bazalku
- tymian
- mleté čierne korenie, soľ
[ad][/ad]
Postup
Prekrojíme si baklažán na polovice. Vydlabeme vnútro a pripravíme plnku. Tá pozostáva s nadrobno nakrájanej cibuľky, šampiónov, rajčiny a papriky. Plnku ochutíme soľou, korenín a bylinkami. Vnútro baklažánu potrieme prelisovaným cesnakom, osolíme, okoreníme a naplníme plnkou. Zapekáme v sklenej mise s pokrievkou cca 15 min, po odokrytí dopekáme ďalším 15 min v rúre vyhriatej na 180 °C. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.